13:56 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  831402

  Vicepremierul a explicat că majorările salariale se vor face potrivit calendarului deja anunțat. Ce spune și ministrul Monica Anisie.

  BUCUREȘTI, 9 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Raluca Turcan a făcut aceste precizări după ce surse guvernamentale au declarat că guvernul Orban ar fi hotărât să nu majoreze salariile profesorilor de la 1 septembrie 2020, așa cum era planificat.

  Acest lucru a stârnit reacții puternice din partea sindicatelor, iar ministrul Educației și Cercetării a ieșit public cu explicații.

  ”Vă asigur că, în ciuda propagandei mincinoase a PSD, bugetul Ministerului Educației și Cercetării cuprinde sumele necesare pentru creșterile salariale din anul 2020. Orice alte informații apărute în spațiul public sunt tendențioase și au rolul să manipuleze opinia publică”, a scris Anisie

  La rândul său, vicepremierul Raluca Turcan a precizat că a fost pregătită o analiză care are trei componente. Și anume, este vorba despre OUG 114/2018 inițială, prin care majorările salariale ale profesorilor intrau într-un regim mai rapid de majorare, legea de angajare a răspunderii care a lăsat în vigoare acest articol din OUG 114, cu alte cuvinte a lăsat în vigoare majorarea mai rapidă a salariilor profesorilor și ordonanța ultimă de corectare a OUG 114 care, la fel, lasă în vigoare majorarea salarială a profesorilor și se referă doar la partea legată de sporuri care, în cuantum, rămân ca la finalul anului 2019.

  ”A fost un fake news. Majorările salariale pentru profesori rămân în calendarul angajat, anunţat public şi, mai mult decât atât, sunt bani prevăzuţi în buget pentru aceste majorări salariale”, a precizat Turcan

  Vicepremierul a fost întrebat dacă salariile profesorilor vor crește de la 1 septembrie 2020.

  Turcan a explicat că vorbește despre un text de lege, iar acesta arată clar că informațiile apărute în spațiul public au fost un fake news.

  Tagurile:
  Raluca Turcan, Profesori, Salarii


  Știrile Zilei