01:13 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  500310

  Ministrul Educației și Cercetării vine cu informații noi în problema majorării veniturilor cadrelor didactice în anul 2020. Ce se întâmplă cu banii.

  BUCUREȘTI, 10 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. La începutul săptămânii în curs, în presă a apărut informația potrivit căreia profesorii nu ar mai primi majorarea salarială de la 1 septembrie 2020 și că nu ar fi suficienți bani în buget.

  Ministerul Educației și Cercetării a dat asigurări, la scurt timp, că dascălii își vor primi în 2020 cele două creșteri salariale prevăzute de la 1 ianuarie și de la 1 septembrie. De asemenea, a explicat că există banii necesari în buget.

  În urmă cu scurt timp, Monica Anisie a declarat, într-un interviu la Radio România Actualități că sunt bani suficienți în bugetul educației pentru cele două creșteri salariale prevăzute pentru 1 ianuarie și 1 septembrie 2020.

  ”Eu, personal, am urmărit să fie puși banii pentru creșterile salariale în buget. Nu există nici o confuzie. Aceste creșteri salariale vor exista”, a declarat Monica Anisie.

  La scurt timp după apariția informației potrivit căreia că salariile dascălilor nu vor mai fi majorate, Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater, a declarat că informațiile sunt deja în ceață și că sindicaliștii nu mai știu pe cine să creadă, cu toate că au avut unele discuții acum câteva săptămâni pe această temă. Mai mult, măririle nu sunt semnificative.

  ”Este vorba despre o pătrime din diferenţa dintre 2022 şi 2018. Sumele acestea sunt ridicole. Aţi auzit, 240 de lei în septembrie. 240 de lei brut la un lector, şef de lucrări. 230 de lei brut, la un conferenţiar. Asta înseamnă vreo 160 de lei în mână. Asta înseamnă o tranșă, 80 de lei net. Acestea sunt creșterile acelea "fabuloase", adânci, puternice", a declarat Anton Hadăr, potrivit dcnews.ro

  Tematic

  Bacalaureat 2020: anunțul bombă făcut de Monica Anisie
  Profesorii, vizați! Monica Anisie anunță o nouă abordare privind inspecțiile
  S-a întâmplat! Anisie a făcut anunțul, e vorba de o demitere răsunătoare!
  Scandal monstru în Guvern: Monica Anisie implicată
  Structură an școlar 2020-2021: Anisie, precizări de ultim moment
  Anisie, făcută praf de elevi: întrebări grele pentru ministru, nu a răspuns!
  Tagurile:
  Monica Anisie, Profesori, Salarii


  Știrile Zilei