06:34 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  189420

  Este vorba despre cazul mai multor elevi ai Școlii nr. 133 din Sectorul 4 al municipiului București care acuză dureri de cap – este posibil să se fi intoxicat cu un gaz toxic. Ambulanțele au fost trimise în zonă.

  BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. În evaluare medicală sunt 15 elevi, iar la fața locului a fost trimisă în urmă cu scurt timp, o autospecială pentru victime multiple.

  Pentru acest caz au fost direcționate ambulanțe SMURD, precum și un echipaj al Unității Chimice, Bacteriologice, Radiologice și Nucleare în scopul identificării sursei.

  Toți elevii au fost evacuați, iar o fată a ajuns la Spitalul Marie Curie.

  Două ambulanțe SMURD, împreună cu una de la Serviciul de Ambulanță București, acționează în incinta școlii. Autoritățile spun că s-a solicitat suplimentarea dispozitivelor.

  Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București susțin că elevii care au fost evacuați sunt clasa a opta și că aceștia au acuzat un disconfort respirator, în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învățământ, informează adevarul.ro.

  "Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în şcoală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării. Prin urmare, şcoala a permis accesul elevilor şi personalului. Astăzi, după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, şcoala a anunţat şi Salvarea şi pompierii", afirmă sursa citată.

  Reprezentanții ISMB spun că igienizarea a fost necesară deoarece au fost confirmate mai multe cazuri de gripă.

  Tematic

  Teodorovici, declarație șoc: sute de mii de elevi fictivi în România, urmări dezastruoase
  De mâine, încep școlile: ce îi sfătuiesc polițiștii pe elevi
  Protest în fața școlii! Sute de părinți și elevi, adunați deja!
  Vacanță de iarnă elevi și preșcolari: când se reiau cursurile, premieră
  Anisie, făcută praf de elevi: întrebări grele pentru ministru, nu a răspuns!
  Modele de teste PISA: cum arată cerințele pentru elevi
  Tagurile:
  Elevi, Școală


  Știrile Zilei