02:00 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  26330

  Cristian Tudor Popescu a criticat dur faptul că ministrul Educației și Cercetării a mers în control însoțită de camere de luat vederi și, mai ales, modul în care demnitarul a ales să îi facă reproșuri cadrului didactic.

  BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Deși de la vizita de lucru a ministrului Educației și Cercetării în județul Ialomița a trecut o săptămână, ecourile nu s-au stins și, probabil, că vor mai persista câteva zile.

  Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat acțiunea demnitarului, criticând, în termeni duri, felul în care Anisie a ales să își desfășoare activitatea.

  ”E cam ca musca la arat doamna aceasta. S-a dus p-acolo, a deschis closetele alea, s-a dat importantă cu profesoara respectivă și cu camerele de luat vederi după ea. Asta e o metodă pur ceaușistă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

  Jurnalistul este de părere că, atunci când ministrul face actul de control, trebuie să meargă în 80% din școlile din România, pe tăcute și să verifice cu adevărat.

  El spune că politicienii din România cred că politica înseamnă să mai smulgi o emoție populației și că, la noi, se face politică de telenovelă.

  ”De ce s-a dus acolo să deschidă ea, personal, ușa de la ghereta aia cu gaură, de pal? Ca să creeze următoarea emoție printre niște bieți oameni care să spună: ”Ai văzut, domne, dacă s-a dus și la closet!” Astea sunt metodele prin care smulgi câte o emoție din latrină”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

  Menționăm că ministrul Educației și Cercetării a scris, sâmbătă, pe Facebook, un mesaj de regret. Ea spunea că îi pare rău că nu a fost mai calmă în interacțiunea cu învățătoarea și că nu a fost atentă la prezența presei și la expunerea copiilor.

  Tagurile:
  Inspecție, Monica Anisie


  Știrile Zilei