03:34 29 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  35610

  Marian Staș este colonel în rezervă al Armatei Române, absolvent al Academiei Militare, licențiat în matematică la București, cu un masterat la ”John F. Kennedy School of Government” și profesor la școala de vară a Harvard Kennedy School.

  BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Noul consilier al Monicăi Anisie este, evident, membru al Partidului Național Liberal, el candidând în anul 2016 pe listele acestei formațiuni pentru un loc în Senat. Atunci, a fost susținut de Sebastian Burduja – șeful PNL Sector 1.

  El este și autorul cărții ”2016, anul ratat. Patologia imposturii curriculare” în care, potrivit edupedu.ro, critică programele școlare realizate în mandatul de ministru al lui Adrian Curaj și de secretar de stat pe preuniversitar al Monicăi Anisie.

  Sursa citată menționează că Marian Staș a anunțat că face parte din echipa ministrului Monica Anisie, printr-un mesaj pe care l-a publicat pe Facebook. Nu este primul consilier al actualului ministru al Educației și Cercetării care își anunță singur poziția ocupată în cadrul instituției condusă de Anisie.

  De asemenea, Marian Staș a fost membru al grupului de experți pe care ministrul Adrian Curaj i-a numit în anul 2016 ca să lucreze la curriculumul de gimnaziu și parte dintre cei care i-au cerut demnitarului atunci să renunțe la planurile-cadru puse în dezbatere.

  Timpul a trecut, iar astăzi Marian Staș este membru al grupului de lucru înființat chiar de Monica Anisie pentru revizuirea planurilor-cadru.

  Potrivit informațiilor apărute în mediul online, majoritatea celor din structurile administrației centrale vin pe filiera SRI/SIE/Mihai Viteazul, deci nu este de mirare numirea lui Staș, după ce, în urmă cu ceva timp, funcția de consilier pe comunicare a lui Anisie a fost ocupată de fostul șef al SIE, Claudiu Săftoiu. Spre deosebire de alții, însă, Staș se pricepe la Educație.

  Tematic

  Anisie, întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale: legătura cu bac 2020
  Monica Anisie se preface că regretă, NU recunoaște că a încălcat legea – ci INSTIGĂ!
  Celebru avocat o face praf pe Anisie: ”Cucoana birocrată să demisioneze de urgență!”
  Anisie, făcută praf de un jurnalist: ”așezată de hazard în fotoliul de ministru”
  Anisie a dat-o la pace cu elevii, protestul de la Palatul Victoria, anulat
  Miza inspecției Monicăi Anisie în Ialomița, dezvăluită de un jurnalist
  Zvonul săptămânii: se pregătește înlocuirea Monicăi Anisie de la șefia MEC?
  Tagurile:
  Monica Anisie, Educație, Consilier


  Știrile Zilei