20:42 30 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1116 0 0

  Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au prezentat situația centralizată a unităților de învățământ închise parțial. Câți elevi sunt afectați.

  BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Din pricina îmbolnăvirilor și a cazurilor de gripă, la nivel național, mai multe unități de învățământ au luat decizia suspendării cursurilor.

  Potrivit unei note pe care Ministerul Educației și Cercetării a transmis o notă Inspectoratele Școlare Județene și Inspectoratului Școlar al Municipiului București prin care prezenta situația centralizată la nivel național.

  Astfel, conform informării MEC, transmisă presei, în București sunt 20 de unități de învățământ închise parțial. În județul Brăila, numai o unitate de învățământ este închisă parțial, la fel în Giurgiu și Călărași. Județul Sibiu are două unități de învățământ închise parțial.

  Aceste schimbări – închiderea parțială a unităților de învățământ a afectat, la nivel național, elevii. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației și Cercetării, 1025 de elevi sunt afectați – atenție, nu trebuie să înțelegem că sunt școlari bolnavi.

  Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării a declarat, ieri, că inspectoratele școlare vor raporta, zilnic, cazurile de gripă sau de persoane care au probleme de sănătate.

  Demnitarul a menționat că nu toate unitățile de învățământ din România au cabinete școlare sau medic, motiv pentru care i-a solicitat ministrului Sănătății, Victor Costache, ca medicii de familie să meargă în unitatea de învățământ dacă în comunitatea respectivă nu există altă posibilitate.

  ”Dar cabinetele medicale nu sunt administrate nici de Ministerul Educației, nici de Ministerul Sănătății”, a subliniat Anisie.

  Tematic

  Gripă 2020: Gabriela Firea, anunțul momentului
  Pintea, precizări de ultimă oră privind epidemia de gripă și închiderea școlilor
  Toamna își intră în drepturi: Cum să ne protejăm de gripă și răceli
  Epidemie de gripă: "România va fi colorată în roşu" - Sorina Pintea
  Specialiștii, avertisment: ar putea crește numărul îmbolnăvirilor de gripă
  Gripă în școli: anunțul ministrului Sănătății, Victor Costache
  Tagurile:
  Ministerul Educației, școli, gripă


  Știrile Zilei