14:21 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  140820

  Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți spune că ideea ca părinții să participe la ore împreună cu profesorii ar crea niște punți între părinți, cadre didactice și elevi, benefice tuturor.

  BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar spune că o asemenea idee, din punctul său de vedere, nu este una rea, pentru că le-ar putea permite părinților să vadă că, într-adevăr, nu este ușor să fii profesor.

  Iulian Cristache spune că a discutat cu foarte mulți profesori care sunt nemulțumiți de modul în care și părinții interacționează cu ei. Mai mult, sunt probleme și din partea părinților, și din partea profesorilor.

  ”Nu cred că ar fi rău ca acei părinți care își doresc ca o dată semestru sau o dată pe an – pentru că nu vor putea, majoritatea sunt la serviciu și de dimineață până seara nu au cum să vină – dar acolo unde se dorește… Nu cred c-ar strica, astfel încât să vadă că nu este ușoară această meserie”, a declarat Iulian Cristache, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Agenției de Presă Sputnik.

  În opinia lui Iulian Cristache, o asemenea situație l-ar face pe părinte nu doar să vadă altfel lucrurile, ci și să interacționeze diferit cu copilul acasă, în așa fel încât să îl responsabilizeze suplimentar față de ceea ce a fost până în momentul respectiv.

  Deschiderea, în schimb, nu trebuie să vină doar din partea părintelui, ci și a profesorului. Sursa intervievată a precizat că, poate, acest lucru ar fi realizabil și acum.

  ”Noi oricum ajutăm la activitățile care se fac în școală, în afară de banii cu care venim și cotizăm sunt acele târguri unde se strâng bani pentru niște campanii… Ajutăm. Nu cred că părinții ar refuza. Dar acum depinde și de timpul fiecăruia, depinde și de deschiderea pe care o ai de la profesor. Cred că am putea, din acest punct de vedere, să fim mai uniți și cred că s-ar crea niște punți între părinți, profesori și elevi”, a punctat Iulian Cristache.

  Tematic

  Cristache:”…există un dezechilibru între drepturile și obligațiile elevilor și părinților”
  Cristache: ”Neputința și neprofesionalismul unor profesori îi aduc în postura de victime?”
  Idee inedită: Realizatorul TVR Ionuț Cristache prezintă… Harta manipulării!
  Cristache, despre învățământ: ”Timpul trece, sistemul degradează”
  Cristache, despre școlile profesionale – ce se întâmplă acum în Educație
  Tagurile:
  Părinți, Copii, Profesori, Iulian Cristache


  Știrile Zilei