01:12 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  117530

  Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, îndeamnă profesorii să fie obiectivi.

  BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar spune că a văzut unele comentarii pe niște grupuri ”de profesori” care l-au făcut să își pună întrebări și să simtă nevoia să lămurească public niște lucruri.

  Mai exact, în grupurile despre care face vorbire Iulian Cristache, se poartă discuții despre presiunea notelor. Mai exact, că părinții pun presiune pe cadrele didactice pentru ca acestea din urmă să dea note mari copiilor.

  Cristache recunoaște că sunt și astfel de părinți. De asemenea, șeful FNAP a făcut apel la cadrele didactice.

  ”Domnilor profesori, respectați-vă statutul. Nu dați note după nume sau statut social. E șa de greu. Nu vă mai văitați aiurea. Dați fix notele meritate”, le-a transmis Cristache.

  Acesta a precizat că, dacă părinții nu se potolesc, recomandarea sa pentru profesori este ca dascălii să îi facă de râs în ședința cu părinții. Mai exact, să spună că unii dintre ei intervin pentru notele copiilor.

  Sfaturile președintelui FNAP sunt binevenite, în condițiile în care există ”uscături” și de o parte și de alta a baricadei. Mai exact, nu neagă nimeni faptul că există profesori care acordă note preferențial, la fel cum există și părinți care fie fac presiuni asupra dascălilor, fie încearcă să le cumpere acestora bunăvoința pentru calificative sau punctaje mai mari acordate copiilor lor.

  Tematic

  Cerință legitimă: ”Cursurile de perfecționare pentru profesori să fie gratuite”
  Cadouri pentru profesori. Ce spune un celebru judecător
  Vârstă de pensionare profesori: propunerea lui Orban va enerva dascălii
  Ultima oră. Salarii profesori 2020: anunțul ministrului de Finanțe
  Cadouri profesori 2019: ce cumpără părinții pentru cadrele didactice
  Salarii profesori: Raluca Turcan, anunțul momentului
  Salarii profesori 2020: Monica Anisie, anunț de ultim moment
  Tagurile:
  note, Profesori, Părinți


  Știrile Zilei