00:35 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  6510

  Cristian Pârvan, directorul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, își pune întrebări cu privire la calitatea muncii pe care o vor presta absolvenții de liceu.

  BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Pârvan a ridicat această problemă în contextul în care, an de an, jumătate dintre absolvenții de liceu nu iau examenul de bacalaureat.

  Examen
  © Sputnik / Кирилл Каллиников

  În opinia sa, inteligența artificială și provocările aduse de aceasta vor schimba radical piața muncii în perioada următoare.

  ”Când ai an de an 50% absolvenţi de liceu fără bacalaureat şi fără nici o altă competenţă, atunci punem întrebarea: ce fel de locuri de muncă, şi care e calitatea muncii pe care aceşti tineri o vor putea presta?", a declarat Nicolae Cristian Pârvan, la o dezbatere privind calitatea şi precaritatea locurilor de muncă din România, notează agerpres.ro.

  El a adus în discuție un studiu realizat în Statele Unite ale Americii, potrivit căruia jumătate din locurile de muncă pe care le vor ocupa tinerii din școlile americane nu s-au inventat deocamdată.

  Pârvan a explicat că apar tot felul de lucruri care afectează calitatea muncii, calitatea vieții, însă trebuie să le anticipăm, pentru că mișcările vor fi foarte rapide și de multe ori, radicale.

  ”Este clar că acest fenomen naşte o creştere a clivajului între oameni competenţi şi oameni mai puţin competenţi, evident cu consecinţele materiale expuse", a apreciat Cristian Pârvan.

  În opinia sa, pentru ca locurile de muncă să fie de calitate, acestea trebuie să se reflecte în Produsul Intern Brut, deci să fie locuri de muncă de înaltă calificare.

  Secretarul general al AOAR a subliniat că, pentru ca locurile de muncă să fie de calitate, acestea trebuie să se reflecte în PIB, deci să fie locuri de muncă de înaltă calificare.

  Tematic

  Simulare bac 2020: Anisie a semnat ordinul privind calendarul probelor
  BAC și Evaluare Națională 2020: Anisie, despre testele grilă
  Bac 2020: Monica Anisie, anunț important pentru liceeni
  Simulări bac 2020: anunţul ministrului Educaţiei
  Anisie, întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale: legătura cu bac 2020
  Bac 2020: Modele de subiecte Geografie și Anatomie, publicate de edu.ro
  Tagurile:
  oameni de afaceri, BAC

  Știrile Zilei