02:56 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  4040 0 0

  Liliana Maria Toderiuc-Fedorca, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a făcut publice datele unui chestionar aplicat directorilor școlilor din Capitală.

  BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Una dintre atribuțiile de bază ale Inspectoratului Școlar al Municipiului București este aceea de a controla și monitoriza calitatea activităților de predare-învățare, dar și calitatea managementului unităților și instituțiilor de învățământ prin inspecția școlară.

  Liliana Maria Toderiuc-Fedorca, coordonator al domeniului Inspecție Școlară și Curriculum în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, spune că, din dorința de a îmbunătăți calitatea inspecției școlare, conducerea instituției a aplicat un chestionar online conducerilor unităților de învățământ de stat și particular din București.

  Din cele 637 de unități de învățământ – 418 unități de stat și 219 unități particulare, chestionarul a fost completat de 431 de unități.

  Liliana Maria Toderiuc-Fedorca spune că unul dintre aspectele formulate de către directori este acela de a spori competența de consiliere prin inspecția școlară.

  De asemenea, 705 dintre respondenți consideră necesară creșterea ponderii inspecției de specialitate în graficul unic de monitorizare și control al IȘMB.

  Sursa citată a menționat că ”66% dintre directorii care au răspuns la chestionar afirmă că, prin inspecția de specialitate, s-a îmbunătățit activitatea la clasă a cadrelor didactice.”

  ”Rezultatele chestionarului vor fi valorizate în vederea planificărilor activităţilor de inspecţie şcolară”, a explicat Liliana Maria Toderiuc-Fedorca.

  Sporirea competenței de consiliere prin inspecția școlară este un lucru bun, cu condiția să fie pus în practică temeinic și responsabil. Mai ales că nu prea se întâmplă ca inspectorii școlari să consilieze, ci mai mult să sancționeze, chiar dacă aceștia le spun dascălilor că sunt colegi.

  Tematic

  Salarii profesori 2020: Monica Anisie, anunț de ultim moment
  Salarii profesori 2020: Orban, anunț despre veniturile din Educație
  Lovitură pentru profesori: fără majorările de salarii din 2020
  Salarii profesori: Raluca Turcan, anunțul momentului
  Părinții: ”Domnilor profesori, respectați-vă statutul. Nu dați note după nume…”
  Cerință legitimă: ”Cursurile de perfecționare pentru profesori să fie gratuite”
  Părinți și profesori la ore. Cristache: ”Nu cred că părinții ar refuza”
  Tagurile:
  Învățământ, Inspecție


  Știrile Zilei