13:08 30 Martie 2020
În direct
 • EUR19.91
 • USD18.09
 • RUB0.23
 • RON4.12
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  531 0 0

  Programul de evaluare psihosomatică începe luni, iar copiii născuți după 1 ianuarie 2015 trebuie să aștepte o procedură excepțională de la inspectoratele școlare.

  BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. În data de 4 martie 2020 încep înscrierile la clasa pregătitoare. Luni se vor afișa circumscripțiile școlare și programul evaluărilor psihosomatice.

  Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a semnat calendarul și metodologia finale de înscriere în clasa pregătitoare 2020.

  Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv și urmează o grădiniță particulară vor afla luni, 24 februarie, de pe site-urile CMBRAE (Centrul Municipal București de Resurse și Asistență Educațională – nota Georgiana Arsene)/CJRAE (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională – nota Georgiana Arsene), care sunt numerele de telefon la care pot suna ca să programeze evaluarea copiilor.

  Ce se întâmplă, însă, cu micuții ce împlinesc vârsta de 6 ani după 1 ianuarie 2021? Potrivit ordinului aprobat de Monica Anisie, ”situațiile excepționale ale copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârstă prevăzute de metodologie vor fi analizate și se soluționate de Comisiile Județene”, informează edupedu.ro.

  Vorbim despre comisiile județene de înscriere la școală, constituite de inspectoratele școlare, în baza unor proceduri proprii.

  Potrivit directorului CMBRAE, Aurelia Stănculescu, în acest moment, în grădinițele particulare și de stat sunt înscriși 3394 de copii născuți între 1 ianuarie și 31 martie 2015. Aceasta a precizat că din rândurile lor vor proveni cazurile excepționale.

  În schimb, însă, în cazul copiilor ce împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv și urmează o grădiniță particulară, părinții vor putea începe să sune la CMBRAE de luni, după prânz, când se afișează graficul de evaluare a dezvoltării psihosomatice și se fac precizările pentru părinți.

  Conform calendarului Ministerului Educației, luni se afișează și graficul de evaluare pe unități de învățământ, cu intervale orare, potrivit declarațiilor Aureliei Stănculescu.

  Tematic

  Înscriere în clasa pregătitoare 2020: anunțul Ministerului Educației și Cercetării
  Înscriere clasa pregătitoare 2020: mesajul Monicăi Anisie
  Autoritățile apelează la ”roata norocului” în cazul înscrierii în clasa pregătitoare
  Tagurile:
  Clasa pregatitoare


  Știrile Zilei