02:30 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (647)
  2154 0 0

  Primarul general al municipiului București a declarat că unitățile de învățământ nu vor fi închise preventiv, având în vedere apariția primului caz de coronavirus în România.

  BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Se închid sau nu școlile din Capitală? Iată o întrebare tot mai prezentă pe buzele părinților din București, având în vedere apariția primului caz de coronavirus în România.

  Gabriela Firea a declarat că se află în legătură cu autoritățile competente în domeniu și că principala întrebare a bucureștenilor este dacă se impune închiderea școlilor.

  ”E normal ca părinții să își facă griji. Toate deciziile se iau la nivelul comitetului național pentru situații de urgență. Noi ținem cont de aceste măsuri și respectăm cu strictețe toate regulile care ni se impun în funcție de evoluția situației. Nu e cazul să luăm măsuri anticipative, să venim cu măsuri grave până când nu suntem informați că suntem în acea situație în care se impune aplicarea restricțiilor”, a explicat Gabriela Firea.

  Primarul a adăugat că, în acest moment, în București sunt aproximativ 1000 de persoane auto-carantinate la domiciliu, iar toate persoanele care s-au prezentat la spitalul Victor Babeș și au fost testate sunt sănătoase.

  Primăria Capitalei va demara, în regim de urgență, achiziția unui aparat de testare genetică pentru testarea coronavirusurilor, la solicitarea profesorului doctor Streinu Cercel.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (647)
  Tagurile:
  București, școli, coronavirus


  Știrile Zilei