20:48 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  11810

  În scopul protejării copiilor împotriva transmiterii coronavirusului, UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății, împreună cu Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie cu Semilună Roșie au emis recomandări.

  BUCUREȘTI, 12 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Recomandările emise de organizațiile internaționale se referă la situația în care se închid unitățile de învățământ și includ îndrumări pentru atenuarea posibilului impact negativ al acestui demers asupra educației și sănătății copiilor.

  Astfel, UNICEF recomandă întocmirea unor planuri solide care să asigure continuitatea procesului de educație, inclusiv prin opțiuni de educație la distanță, precum și strategii de învățare online și emisiuni radio cu conținut pedagogic și accesul tuturor copiilor la servicii esențiale.

  Aceste planuri ar trebui să cuprindă și pașii care trebuie urmați pentru redeschiderea în siguranță a școlilor, informează hotnews.ro.

  UNICEF spune că sunt multe jocuri distractive pe care le pot juca elevii de unul singur sau împreună cu familia. De asemenea, copiii sunt sfătuiți să nu stea prea mult la televizor, la calculator sau pe mobil.

  În acest sens, profesorii pot face lecții interactive cu elevii folosind diferite aplicații. Liliana Romaniuc, fost inspector școlar general al județului Iași, chiar a dat câteva exemple în acest sens.

  Un alt sfat primit de elevi se referă la igiena mâinilor și la respectarea sfaturilor medicilor.

  ”Ascultă muzică și citește. Consideră timpul petrecut acasă o vacanță neplanificată de care poți să te bucuri. Fă-ți temele și ține legătura cu profesorii sau colegii de clasă. Îți va fi mai ușor să recuperezi lecțiile atunci când te vei întoarce la scoală”, mai informează UNICEF.

  Printre alte sfaturi se numără cel referitor la un regim alimentar sănătos din care nu trebuie să lipsească fructele și legumele.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  Tagurile:
  Minivacanță, vacanță, elevi

  Știrile Zilei