18:45 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  229010

  Pe perioada stării de urgență în România școlile vor rămâne închise, iar înainte de Paște mai e și vacanța elevilor, astfel că instituțiile de învățământ nu se vor deschide mai devreme de 21 aprilie, a declarat Monica Anisie.

  BUCUREȘTI, 16 mart - Sputnik. Începând cu această săptămână, România intră în stare de urgență, decretată de președintele Klaus Iohannis.   

  Șeful statului român a precizat că această măsură extremă va da posibilitate alocării de noi resurse resurse financiare și nu doar pentru gestionarea crizei generate de coronavirus.

  "În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus", a spus Iohannis.

  Duminică seara, Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, solicitată de HotNews.ro, că școlile vor rămâne închise în perioada stării de urgență, decretată de Klaus Iohannis.

  ”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Anisie.

  Astfel, luând în considerare starea de urgență, dar și faptul că în perioada 4- 21 aprilie elevii au vacanță planificată, conchidem, reieșind și din declarațiile oficialului de la Educație, că elevii vir sta acasă încă cinci săptămâni, cel puțin.

  Tematic

  Știrea anului: România declară STAREA de URGENȚĂ
  Ce însemnă ”Starea de urgență” și cum afectează fiecare român
  Oficial: Marcel Vela arată ce înseamnă ”Starea de Urgență” în România
  Premierul Orban, despre ”Starea de urgență” – măsurile concrete ce urmează
  Tagurile:
  vacanță, Închise, școli, elevi, Monica Anisie

  Știrile Zilei