19:42 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  419610

  Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – face un apel către toți părinții. Ce le solicită.

  BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Liderul FNAP spune că, actualul context nu este unul favorabil învățării, motiv pentru care le solicită părinților să se implice la nivelul unităților de învățământ.

  Mai exact, aceștia sunt rugați să interacționeze cu directorii de școli și cu părinții care sunt președinți de clase.

  ”Întrebați-i dacă profesorii de la clasele respective și-au manifestat dorința de a le preda prin metode alternative. Exercitați-vă si respectați-vă rolul / rolurile pe care vi le-ați asumat... atunci când ați fost aleși sau numiți (sic!)”, a scris Cristache.

  Acesta susține că primește mesaje de la părinți care îi spun că ai lor copii nu au făcut lecții în on-line sau alta formă de comunicare de la distanță.

  ”Profesorii sunt plătiți 100%. Au recomandarea, personal cred că și obligația cel puțin din punct de vedere moral, să interacționeze cu elevii”, a adăugat liderul FNAP.

  Acesta a precizat că trebuie să le mulțumim acelor profesori care într-adevăr își fac meseria, fiindcă sunt adevărate modele pentru elevi.

  ”Domnilor directori, respectați-vă statutul. Cereți profesorilor să respecte recomandarea MEC. Domnilor inspectori școlari generali, cereți directorilor să-și respecte fișa postului. Dragi părinți, rugați-vă copiii să stea-n case și să reacționeze la apelurile profesorilor de la clasă”, a punctat Cristache.

  Acesta a adăugat că, dacă sunt școli care nu înțeleg că trebuie să-și facă datoria, roagă părinții  să posteze pe pagina sa de Facebook cu litere mari... numele școlilor care nu fac aceste lecții.

  ”Barem să le facem reclamă”, a încheiat liderul FNAP.

  Tagurile:
  elevi, Profesori, lecție, online

  Știrile Zilei