16:21 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1147 0 0

  Prima acțiune a procesului de revizuire este aceea de realizare a profilului de competențe ale cadrului didactic. Ce a făcut Ministerul Educației și Cercetării.

  BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Pentru anul universitar 2020-2021, Ministerul Educației și Cercetării a propus bugetarea de locuri pentru programe-pilot de masterat didactic. Grupul de lucru format cu acest obiectiv va propune un profil de competențe ale cadrului didactic, astfel încât să poată fi structurat programul de pregătire profesională.

  © Sputnik / Виталий Аньков

  Procesul de elaborare a acestui profil de competențe va cuprinde mai multe activități, printre care și o consultare publică a părților interesate, prin intermediul unui chestionar care este disponibil în perioada 19 martie – 05 aprilie 2020, accesând linkul.

  În acest sens, Ministerul Educației și Cercetării invită toate persoanele interesate să completeze acest chestionar, informează instituția într-un comunicat de presă.

  ”Considerăm că opiniile fiecărui actor implicat în procesul educațional sunt importante și contăm pe un număr cât mai mare de răspunsuri, pentru a înțelege cât mai bine așteptările din societatea românească”, spun reprezentanții MEC. 

  Răspunsul va fi unul anonim și va fi utilizat doar pentru demersul de cercetare realizat de Ministerul Educației și Cercetării.

  Tematic

  Sindicaliștii din Educație:”Personalul didactic face sesizări împotriva propriilor colegi”
  Buget Educație 2020: cifre oficiale, nu arată bine. Ce se întâmplă cu salariile
  Salarii profesori 2020: Orban, anunț despre veniturile din Educație
  Decizii cheie în Educație – Anisie și noile planuri-cadru. REDUCEREA numărului de ore
  Critic al Monicăi Anisie, colonel în rezervă, consilier la Educație
  Mutare în Educație! Cine este noul director al Editurii Didactice și Pedagogice
  Tagurile:
  Profesori, Ministerul Educației


  Știrile Zilei