15:36 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1343 0 0

  Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – spune că a primit mesaje de la părinții care au copiii la unități de învățământ private.

  BUCUREȘTI, 22 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Măsura suspendării cursurilor din învățământul preuniversitare și universitar, ca urmare a decretării stării de urgență în scopul limitării răspândirii coronavirusului creează situații dificile pentru unitățile de învățământ private și pentru părinții care au copiii înscriși acolo.

  Iulian Cristache, liderul FNAP-ÎP, spune că a fost informat, de părinții care au copiii înscriși la grădinițele private, că încă li de cer bani.

  ”Părinții sunt nemulțumiți că încă li se solicită taxele, deși copiii stau acasă. Știu că este vorba de o afacere privată și e greu să vorbești pe banii altora”, a spus Cristache.

  Acesta a precizat, însă, că profesorii stau acasă și pot intra în șomaj tehnic, astfel încât, pentru patronii grădinițelor private, unica singura cheltuială rămâne chiria, celelalte utilități fiind aproape de zero.

  În opinia lui Cristache, corect ar fi să se împartă valoarea chiriei la numărul de copii, iar părinții ar înțelege situația.

  Patronii grădinițelor private pot solicita amânarea / reducerea / anularea chiriei către proprietari sau pot cere ajutor prin schemele puse la dispoziție de ministerul de resort.
  ”Gândiți-vă că... dacă tot le solicitați banii, în condițiile în care această vacanță forțată poate dura și-n luna mai, părinții vor renunța de bună voie. Nu o să câștigați niciun proces având în vedere că suntem în stare de urgență, deci... forță majoră - vă rog domnilor juriști să amendați dacă greșesc”, a explicat Cristache.


  Liderul FNAP le-a recomandat șefilor de grădinițe private să cheme părinții - on-line – și să împartă paguba.

  ”Sunt sigur că vor înțelege. Arătați flexibilitate, așa mi se pare normal.
  Dacă vom sta până-n septembrie, le cereți banii până atunci?
  Fiți smart, așa cum sunt oamenii din privat”, a adăugat Iulian Cristache.

  Tematic

  Imagini de groază: Grădiniță invadată de șobolani - Video
  România sub ape – sute de case distruse, copii scoși din grădiniță
  Bani de la stat pentru copiii de grădiniță – cum se intră în posesia sumelor
  Înfricoșător! Cum arată o grădiniță din Cluj – pericol public, încă nu e închisă
  Copii de grădiniță, în spital, în stare gravă
  Tagurile:
  Gradinita, Părinți


  Știrile Zilei