18:58 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1159431

  Ministrul Educației și Cercetării  a dat explicații cu privire la o problemă care frământă cadrele didactice în această perioadă în care unitățile de învățământ sunt închise: salariul.

  BUCUREȘTI, 24 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie a dat asigurări, ca și colegul său, Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, că salarizarea cadrelor didactice nu va suferi modificări în perioada suspendării cursurilor.

  ”Pentru profesori am dat deja asigurări acum două săptămâni, situația rămâne neschimbată”, a spus Anisie.

  Ministrul Educației explicase anterior că, în ceea ce privește salarizarea, cadrele didactice au primit asigurări că nu există nici o modificare.

  La rândul său, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, precizase că angajații de la stat beneficiază de salarii dacă lucrează în condiții de telemuncă și că sporurile sunt suspendate. El a precizat că nu sunt presiuni pe buget pe partea de finanțare și că plățile se vor face la timp.

  Acesta a declarat că ”pentru cadrele didactice situația rămâne neschimbată, își vor primi salariile așa cum s-au dat deja asigurări”, informează edupedu.ro.

  Reamintim că în mediul public au apărut discuții legate de plata salariaților bugetari, de indemnizația de șomaj tehnic și de plata sporurilor pentru angajații la stat.

  Tagurile:
  coronavirus, Profesori, salarizare

  Știrile Zilei