12:46 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  754922

  Ministrul Educației și Cercetării a explicat că, dacă este necesar, probabil că decretul pentru suspendarea cursurilor se va prelungi.

  BUCUREȘTI, 26 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Una din întrebările care se află pe buzele părinților, profesorilor și elevilor în aceste zile este cea referitoare la momentul reluării cursurilor, suspendate în scopul limitării răspândirii coronavirusului.

  Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, spune, însă, că măsura se poate prelungi și după Paște.

  ”Probabil că decretul pentru suspendarea cursurilor se va prelungi, dacă acest lucru va fi necesar”, a spus Anisie.

  Demnitarul a adăugat că va fi primul care va cere prelungirea și după Paște,  „dacă e vorba despre sănătatea și siguranța copiilor”.

  Oficialul a precizat că la acest moment scenariile la care ministerul lucrează sunt pentru toate situațiile, inclusiv pentru cei care au examenele de Evaluarea Națională, de Bacalaureat sau de licență, la facultate și că ministerul „va prezenta în foarte scurt timp” aceste variante, informează edupedu.ro.

  Marți, Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor a declarat că cel mai optimist scenariu care ar putea fi luat în calcul este cel în care anul școlar se reia la începutul lunii mai, iar cel mai pesimist – cel în care examenele naționale și admiterea la facultate vor fi la finalul lunii august, jumătatea lunii septembrie.

  Tematic

  Anisie, despre salarizarea profesorilor în timpul suspendării cursurilor
  Turcan o contrazice pe Anisie: ”Repetarea anului școlar, scenariu posibil”
  Se repetă anul școlar? Anisie, explicații în scandalul momentului
  Tagurile:
  Cursuri, Monica Anisie


  Știrile Zilei