14:40 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  157201

  Ministrul Educației și Cercetării spune că profesorii mențin legătura cu elevii și, la fel ca și medicii, își fac treaba cu mijloacele pe care le au la dispoziție.

  BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a explicat că instituția pe care o conduce le-a făcut profesorilor recomandări în acest sens, dat că nu este nevoie de o decizie cu titlu obligatoriu. Și aceasta pentru că, în opinia sa, profesorii sunt oameni responsabili și își fac treaba.

  Demnitarul a precizat că măsura suspendării cursurilor a fost și este o măsură necesară și că, la acest moment, 

  ”În aceste momente conștientizăm cu toții cât ne lipsește școala și elevii noștri mi-au transmis acest lucru de-a lungul acestor săptămâni și cu toții ne-am dori acum să știm cu certitudine când vom reveni în sala de clasă. Noi, de la Ministerul Educației, le-am recomandat cadrelor didactice (...), la acest moment, cadrele didactice contribuie la menținerea legăturii cu școala a elevilor prin diferite mijloace”, a explicat Anisie.

  Referitor la proporția profesorilor care desfășoară cursuri online cu elevii, Anisie a declarat că MEC are o estimare prin intermediul inspectoratelor școlare județene, care s-au implicat foarte mult în această perioadă.

  La observația că nu există niște norme unitare prin care profesorii comunică și fac lecții cu elevii, ministrul spune că și la clasă fiecare cadru didactic își pregătește activitatea didactică în felul său. „Vi se pare că actul didactic e diferit în momentul în care profesorul își pregătește lecția pentru elevi în același mod?” - a întrebat ministrul, potrivit digi24.ro.

  De asemenea, Monica Anisie a confirmat că, în curând, Ministerul Educației va publica subiecte-model pentru elevii care vor susține examenele naționale. Este vorba despre niște teste-suport, niște teste de antrenament, care să vină în sprijinul elevilor.

  Tematic

  Anisie, despre profesorii care nu fac cursuri online – riscă sancțiuni?
  Anisie, despre salarizarea profesorilor în timpul suspendării cursurilor
  Anisie a scris despre reluarea cursurilor, examenele naționale, de licență, titularizare
  Reluarea cursurilor – anunțul Monicăi Anisie, ce dorește să facă
  Despre Anisie, teleșcoală și tablete: „Mii de copii n-au ce mânca, n-au curent electric”
  Tagurile:
  Studii, Monica Anisie


  Știrile Zilei