15:25 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  253950

  Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au anunțat, în urmă cu câteva momente, faptul că structura anului școlar 2019-2020 nu a fost modificată.

  BUCUREȘTI, 1 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Educației și Cercetării precizează că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în spațiul public, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false.

  Autoritățile din Educație spun că aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19. 

  Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii, informează edu.ro.

  Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului: documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării.

  MEC a reacționat după ce pe rețelele de socializare a apărut un ordin fals privind reluarea în școli a cursurilor suspendate din cauza pandemiei COVID 19.

  Documentul – catalogat oficial drept un fals de către Ministerul Educației – simula inclusiv semnătura ministrului și antetele guvernului și al ministerului. Amintim că este pentru a doua oară în aceeași săptămână când structuri false ale anului școlar sunt distribuite pe rețelele de socializare, informează edupedu.ro.

  Tagurile:
  Ministerul Educației, Monica Anisie


  Știrile Zilei