03:48 16 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.07
 • RUB0.24
 • RON4.03
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  101610

  Ministrul Educației și Cercetării a precizat că reluarea cursurilor în unitățile de învățământ vor fi reluate în funcție de evoluția pandemiei, precum și de măsurile luate de Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență. Ce se întâmplă cu examenele naționale.

  BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie a explicat că examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională ar putea avea loc în luna iulie.

  Единый государственный экзамен по русскому языку
  © Sputnik / Александр Вильф

  În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.

  ”Conform informărilor primite de la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, am emis și un ordin de ministru prin care am anulat simulările examenelor naționale evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, dar și olimpiadele și concursurile școlare”, a precizat ministrul Educației și Cercetării.

  Sesiunea specială a Evaluării Naționale și a examenului de bacalaureat pentru olimpici va fi, de asemenea, anulată.

  Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

  Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, înscrierea la grădiniță, calendarul privind mobilitatea personalului didactic vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.

  ”Vom elabora și cadrul normativ privind activitățile suport, fie în regim online, fie prin alte mijloace de comunicare”, a subliniat Monica Anisie.

  Tematic

  Despre Anisie, teleșcoală și tablete: „Mii de copii n-au ce mânca, n-au curent electric”
  Anisie, despre profesorii care nu fac cursuri online – riscă sancțiuni?
  Cursuri online: Anisie, precizări despre cazurile în care nu s-au realizat lecțiile
  Anisie: ”Cu toții ne-am dori acum să știm cu certitudine când vom reveni în sala de clasă”
  Ultima oră: Anisie, informații despre structura anului școlar în curs
  Tagurile:
  Monica Anisie, Evaluarea Naţională, BAC


  Știrile Zilei