12:25 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1095710

  Nelu Tătaru spune că încă nu a fost luată o decizie cu privire la prezența fizică în școli a elevilor din anii terminali pentru a da examenele de sfârșit de an sau susținerea lor online.

  BUCUREȘTI, 29 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Autoritățile au anunțat că s-a luat o decizie în privința elevilor din anii terminali să se poată întoarce la școală în perioada 2-12 iulie, iar examenele să fie susținute, fizic, de pe 15 și 22 iulie 2020.

  În cazul în care examenul va fi cu prezența fizică a elevilor la școală, vor fi niște protocoale stricte de urmat.

  „În condițiile în care se va recurge la un examen pe care îl vor da, și nu online, sunt stipulate protocoale care să reflecte circuitele, regulile, distanțarea socială, cât și igiena în sălile de clasă”, a asigurat ministrul Sănătății.

  Oficialul de la Sănătate nu exclude susținerea online a examenelor pentru anii terminali. Cu toate acestea, a precizat, însă, că rămâne ca timpul să ne demonstreze dacă evoluția pandemiei în România va duce spre online sau va lăsa și o altă alternativă.

  Reamintim că președintele Iohannis a declarat că elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

  ”Examenele naționale - Evaluarea Națională și Bacalaureatul - se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației”, a explicat Iohannis.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Tătaru promite 2500 de lei pentru cine lucrează într-un spital cu COVID-19
  S-a anunțat surpriza din Pandemie: ”Nelu Tătaru, candidat PNL la Primăria Capitalei”
  Nelu Tătaru l-a demis pe dr. Adrian Streinu-Cercel!
  Mircea Badea: ”Preiau exemplul lui Tătaru și o să-l dau afară pe Dan Negru de la Antena 1”
  Știrea nopții: Nelu Tătaru a dezvăluit riscul prelungirii stării de urgență!
  Tagurile:
  Ministrul Sănătății, BAC, Evaluarea Naţională

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   29
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   107
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   245