04:01 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  60720

  O veste așteptată de mulți elevi – și completează setul de măsuri necesare derulării învățământului în perioada Pandemiei

  BUCUREȘTI, 7 mai, Sputnik, Evan Răutu.  La începutul ședinței de guvern de azi, Ludovic Orban a dat că a luat decizia ca Executivul să cumpere tablete pentru elevii care nu au posibilități de a urmări cursuri online în perioada pandemiei.

  Este vorba de circa 250.000 de elevi care provin din familii sărace. Orban a precizat că achiziția va fi susținută din fondul de rezervă al Guvernului.

  ”Tot din Fondul de Rezervă vom susține cheltuielile necesare pentru distribuirea de măști pentru persoanele care sunt vulnerabile, sunt sub incidența prevederilor legii venitului minim garantat”, a spus Orban.

  De asemenea, premierul a transmis miniștrilor că a luat decizia ca Ministerul Sănătății, INSP și alte instituții ”să finalizăm elaborarea setului de măsuri și de reguli care trebuie respectate pentru fiecare activitate pentru care se vor ridica restricțiile: comerț, frizerii, coafor, transport public, cabinetele stomatologice, măsuri de organizare a spațiilor de birouri din instituții publice și private”.

  ”Ele sunt în stadiu aproape final, dar trebuie să facem dezbatere publică”, a adăugat surprinzător Ludovic Orban – de parcă la închiderea acestora a fost vreo ”dezbatere publică„ – și parcă 15 mai nu ar fi… peste o săptămână! Când și cum se va mai face ”dezbaterea publică”?

  Desigur, premierul nu a uitat să precizeze că a luat măsurile după ce s-a consultat cu Orban, deși nu președintele dispune de fondul de rezervă și nici nu conduce, teoretic și legal, activitatea Guvernului.

  ”În urma analizelor pe care l-am făcut după întâlnirile cu președintele Iohannis am luat câteva decizii pe care trebuie să le punem în practică”, a explicat premierul României.
  Tagurile:
  elevi, Guvern, Școala


  Știrile Zilei