03:47 29 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  448 0 0

  Liviu Pop atrage atenția asupra faptului că toate familiile în care există măcar un copil sunt bulversate în această perioadă. Ce spune despre învățământul online.

  BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Problema cursurilor online continuă să stârnească discuții, mai ales că apar informații că autoritățile nu ne-ar spune cu adevărat care este situația.

  Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, spune că toate familiile, în care există cel puțin un copil, sunt bulversate în această perioadă.

  ”Nu există soluții viabile pentru sistemul de educație. Nu a fost creat cadrul normativ pentru desfășurarea, în condiții legale, a învățământul preuniversitar. Noi, în Senat, am aprobat învățământul on-line, dar domnul profesor Klaus a atacat repede la CCR această lege. Mai grav e că nu a cerut Guvernului PNL să creeze acest cadru normativ”, precizează Liviu Pop.

  Acesta subliniază că, astăzi, avem câteva probleme. Prima dintre acestea se referă la evaluarea elevilor. Ministerul Educației și Cercetării solicită “acordul părintelui” chiar dacă Legea Educației Naționale spune clar la Art 71 alin (4) “Controlul utilizării şi al respectării standardelor naţionale de evaluare de către cadrele didactice se realizează prin inspecţia şcolară.

  De asemenea, potrivit Legii Educației Naționale, notarea elevilor fără utilizarea şi respectarea standardelor naţionale şi a metodologiilor de evaluare constituie abatere disciplinară şi se sancţionează conform prevederilor prezentei legi.

  În aceste condiţii, se pune firesc întrebarea legată de modul în care vor evalua profesorii elevii. Întrebări apar și în ceea ce privește susținerea competențelor și a examenului de Bacalaureat.
  ”Guvernul incompetent PNL aruncă “pe surse” informația că vor da OUG pentru echivalări. Doar că Art 5 din LEN spune clar”
  (2) Orice modificare sau completare a prezentei legi intră în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar, respectiv universitar următor celui în care a fost adoptată prin lege”, a arătat Pop.

  De asemenea, prin excepţie de la prevederile alin. (2), dispoziţiile prezentei legi care vizează evaluările naţionale de la finalul învăţământului gimnazial sau liceal se aplică începând cu promoţia aflată în primul an al învăţământului gimnazial, respectiv liceal, la data intrării în vigoare a modificării sau a completării.

  ”Deci orice OUG este nul, de drept, pe acest capitol, chiar dacă ați suspendat prin OUG 58/2020 doar alin (2). Vă doare “la bască” de români, stimați guvernanți PNL-iști! Demisia este prea puțin”, a transmis Pop.

  Tematic

  Înscriere grădiniță: Ministerul Educației, anunț pentru părinți
  Sindicaliștii din Educație avertizează că la anul, elevii pot învăța online
  Pop:”S.O.S. Educația este sub asediul PNL-ului! 3464 de profesori dați afară peste noapte”
  Vești bune pentru elevi și profesori: acces gratuit la o resursă educațională


  Știrile Zilei