02:44 29 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  663410

  Apar informații noi referitoare la proba scrisă de la examenul de Titularizare 2020. Este posibil ca proba să se susțină în școli numite ”centre de concurs” ce vor fi stabilite de inspectoratele școlare.

  BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Examenul de Titularizare din acest an suferă modificări. Mai exact, alegerea școlilor în care urmează să se susțină proba scrisă de la Titularizare 2020 se va face în funcție de numărul de candidați aflați într-o anumită zonă și în funcție de mărimea școlilor respective, ca să se poată asigura desfășurarea examenului în condiții de distanțare.

  Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 70/2020, aprobată ieri de Guvern, proba scrisă de la Titularizare va fi în cadrul probei scrise organizat de inspectoratele școlare județene, iar proba practică a fost anulată.

  Aceste unități de învățământ vor fi stabilite de inspectoratele școlare potrivit unei metodologii și unui calendar pe care Ministerul Educației le pregătește și care ar urma să fie publicate săptămâna viitoare, notează edupedu.ro.

  Potrivit calendarului inițial de Titularizare, anulat în luna martie, când s-a decretat pentru prima dată stare de urgență, în data de 8 mai ar fi trebuit să se afișeze lista posturilor vacante/rezervate, în urma etapelor de mobilitate anterioare. Vorbim despre restrângerea de activitate, pretransfer, modificarea contractului de muncă pe durata viabilității postului, respectiv continuitate. În intervalul 11-15 mai 2020 ar fi trebuit să se depună dosarele de înscriere la Titularizare, sesiunea iulie 2020.

  Potrivit OUG 70, art. 42, alin. (2), începând cu data intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe de urgență și până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autoritățile de resort, prin derogare de la prevederile art. 254 alin. (8) lit. b) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, concursul prevăzut de art. 254 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările,  privind angajarea prin plata cu ora a personalului didactic asociat și a personalului didactic pensionat  constă  în prezentarea unui curriculum vitae, care să conțină elemente relevante cu privire la activitatea profesională.

  Tematic

  Titularizare 2020: Camelia Gavrilă, despre examenul din acest an
  Guvernul a aprobat, prin OUG, modificări la definitivat, grade și titularizare
  Titularizare, definitivat, grade didactice – MEC, anunț de ultim moment
  Titularizare 2020: Pop anunță modificări pentru calificați
  Titularizare, definitivat, grade didactice: modificările, în Monitorul Oficial
  Tagurile:
  Titularizare 2020


  Știrile Zilei