04:36 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  82602

  Ministrul Educației și Cercetării a afirmat, în contextul discuțiilor referitoare la pregătirea pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, că în toată această perioadă, în fiecare școală va fi prezent un cadru medical.

  BUCUREȘTI, 20 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. În intervalul 2-12 iunie se va face, în fiecare unitate de învățământ, pregătirea elevilor pentru examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională. Un cadru medical va fi prezent în școli în perioada menționată, dar și la examene.

  Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a explicat că este nevoie să se revină pentru două săptămâni la școală în scopul pregătirii pentru examen. Abia apoi urmează să fie susținute examenele.

  ”Este nevoie să revenim pentru două săptămâni de pregătire la școală și apoi să susținem aceste examene naționale. Revenirea la aceste cursuri este una opțională. Cred că trebuie elevul să se reobișnuiască cu spațiul acesta al școlii, dar să fie și susținute emoțional de profesori”, a explicat Monica Anisie.

  Demnitarul a adăugat că foarte mulți elevi i-au spus că au nevoie să-i privească din nou în ochi pe dascălii lor. Cu acest prilej, ministrul Educației și Cercetării și-a exprimat convingerea că profesorii, în această perioadă de revenire a copiilor la școală, vor fi atenți la susținerea emoțională a elevilor pentru că trebuie încurajați, sprijiniți moral.

  Reamintim că unitățile de învățământ sunt închise pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În tot acest timp, elevii și profesorii au făcut școală online.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Profesor, Elev, Monica Anisie

  Știrile Zilei