05:16 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  93010

  Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat - 2020. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

  BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Absolvenții de liceu vor susține anul acesta examenul de Bacalaureat 2020 în condiţii speciale.

  Potrivit noului ordin al ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

  Candidații vor fi repartizați la o distanță  de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate, sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire, iar sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.

  Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, informează edu.ro.

  Calendar Bac 2020

  Înscrierea candidaților la examen se va realiza în intervalul 3-10 iunie 2020.

  Între 11-17 iulie se va face echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale.

  Exament
  © Sputnik / Алексей Мальгавко

  Proba scrisă la Limba și Literatura Română – proba E, a) este programată să se desfășoare pe 22 iunie, iar a doua zi, 23 iunie, cea scrisă la Limba și Literatura Maternă – proba E, b).

  Proba obligatorie a profilului – proba E, c) – proba scrisă – se va da pe 24 iunie, iar proba la alegere a profilului și specializării – proba E, d) – proba scrisă – pe 25 iunie 2020.

  Afișarea rezultatelor la probele scrise se va face pe 30 iunie, până la ora 12.00, iar depunerea contestațiilor se realizează în aceeași zi, între orele 16.00-20.00.

  Contestații se vor depune și pe 1 iulie 2020, până la ora 12.00.

  Rezolvarea contestațiilor este programată în intervalul 1-4 iulie 2020.

  Rezultatele finale se vor afișa pe 5 iulie 2020.

  Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat/a municipiului București, comisiile de bacalaureat din centrele de  examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Calendar, 2020, bacalaureat


  Știrile Zilei