15:53 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  152801

  Ministerul Educației și Cercetării informează că metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost aprobată prin ordin de ministru.

  BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Pandemia de coronavirus a adus schimbări și în ceea ce privește examenul de titularizare sau mobilitatea personalului didactic.

  Examen
  © Sputnik / Кирилл Каллиников

  Proba practică și inspecția la clasă nu se vor mai susține, fiind eliminate - pentru anul în curs - prin OUG nr. 70/2020. În schimb, candidații care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea vor susține și o probă de limbă care va fi evaluată cu calificativul „Admis/Respins”.

  O altă modificare, în cadrul metodologiei, constă în faptul că atât documentele de înscriere pentru mobilitate, cât și depunerea contestațiilor pot fi transmise și on-line. Totodată, ședințele de repartizare a posturilor se pot desfășura și on-line.

  Transferul consimțit și pretransferul între unitățile de învățământ au fost eliminate prin ordonanță de urgență. Aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de  către inspectoratele școlare județene.

  Etapele de transfer consimțit și de pretransfer la cererea personalului didactic au fost modificate astfel: cadrele didactice își vor depune dosarul de înscriere pentru această etapă la inspectoratele școlare județene, iar acestea vor organiza repartizarea candidaților.

  Proba scrisă pentru titularizarea în învățământ va avea loc în data de 15 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare. Repartizarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a notei obținute la proba scrisă. Pentru titularizarea cadrelor didactice este nevoie de minimum nota 7 – șapte, notează edu.ro.

  Proba de interviu a fost eliminată pentru candidații care doresc să ocupe un post în regim „plata cu ora”.

  Calendarul complet al mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar este disponibil aici.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Titularizare, definitivat, grade didactice: modificările, în Monitorul Oficial
  Titularizare, definitivat, grade didactice – MEC, anunț de ultim moment
  Titularizare 2020: Pop anunță modificări pentru calificați
  Tagurile:
  Titularizare 2020


  Știrile Zilei