08:06 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  142310

  Fostul ministru al Educației a ridicat o problemă importantă referitoare la cum se va susține concret examenul de Evaluare Națională și de Bacalaureat 2020.

  BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Apropierea datei de susținere a examenelor naționale pentru absolvenții de gimnaziu și de liceu accentuează discuțiile referitoare la modul concret de organizare a probelor, în condițiile în care, în acest an, pandemia de coronavirus a făcut ca lucrurile să se schimbe radical comparativ cu anii anteriori.

  Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, spune că, în ceea ce privește aceste examene, trebuie să știm concret cum le vor susține elevii a căror temperatură corporală depășește 37,3 grade Celsius, în ziua respectivă.

  Pop întreabă, pe bună dreptate, cum se va proceda în cazul în care, ipotetic, la o unitate școlară, în dimineața examenului, sunt peste 10 elevi cu temperatura de peste 37,3 grade. Dar dacă sunt mai mulți? Dar dacă sunt și profesori?

  Este evident că elevii trebuie să susțină toate probele.

  ”Dreptul la educație nu poate să fie îngrădit de un ordin comun de miniștri. Dacă nu aveți proceduri clare și sigure, vă rog să anulați examenele, până când fiecare elev și profesor sunt în siguranță”, a scris Pop pe pagina sa de Facebook.

  Reamintim că, la acest moment, există presiuni puternice din partea elevilor, dar și a unor politicieni, pentru ca examenul de bacalaureat și cel de evaluare națională să nu e mai susțină în acest an.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Pop:”S.O.S. Educația este sub asediul PNL-ului! 3464 de profesori dați afară peste noapte”
  Liviu Pop: ”Am votat în cadrul Comisiei, în unanimitate, câteva modificări la LEN”
  Pop: ”Țopăiala cu on-line-ul este ilegală conform Legii educației naționale”
  Pop: ”Angajații din învățământ ar putea fi obligați să returneze banii”
  Titularizare 2020: Pop anunță modificări pentru calificați
  Tagurile:
  examene, Liviu Pop


  Știrile Zilei