04:06 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  314131

  Liviu Pleșoianu: ”Sistemul educațional e interesat doar de pregătirea unor mașini care urmează să presteze economic”.

  BUCUREȘTI, 29 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În plină dezbatere asupra examenelor, deputatul Liviu Pleșoianu publică o interesantă analiză – mai bine zis o viziune proprie asupra Bacalaureatului  - și a impactului real al acestuia în procesul educațional.

  ”Iar se vorbește mult și inutil zilele acestea despre mărețul "BAC" - o s-o spun cât se poate de ferm: în planul real, al ființei omenești profunde, NU are absolut nicio relevanță acest examen, câtă vreme nu ne propunem să schimbăm procesul educațional în sensul infuzării lui cu elementele esențiale care compun ființa omenească!”, spune Pleșoianu.

  Deputatul, care a pus mereu accentul pe susținerea ”umanului” din societate, nu a robotizării, a depersonalizării, consideră că actualul sistem educațional este ”sec, rece și inuman”.

  Sistemul educațional ”e interesat doar de pregătirea unor mașini care urmează să presteze economic”, consideră deputatul. Asta pentru că ”în școli, sistemic, nu ne interesează OMUL, ci robotul care urmează să livreze”.

  Așa încât oricât de mulți dascăli adevărați s-ar strădui ”să ofere ceea ce omul profund din "elev" are nevoie, sistemul în sine rămâne la fel de nociv”.

  În acest context, Pleșoianu subliniază ”primul efect și cel mai grav al unui astfel de sistem:  Dezumanizarea societății omenești.

  Iată, în concepția deputatului Liviu Pleșoianu, iată care este esența rolului școlii:

  ”În devenirea noastră, școala are un rol esențial din două motive: în primul rând, pentru că este, pragmatic vorbind, locul unde ne petrecem cea mai mare parte a copilăriei și adolescenței noastre (adică exact perioada în care ne formăm ca oameni); în al doilea rând – pentru că este locul unde ființa noastră profundă merge pentru a-și potoli o sete.”

  Ori, în aceste condiții, „dacă nu ni se dă acolo nimic de băut, dacă în cană ni se toarnă nisip fierbinte în loc de apă vie, atunci vom părăsi fără să ne dăm seama școala ca produse înseriate, nu ca oameni împliniți”.

  ”Vom termina prin a deveni roboți utili, în loc să ne începem munca vie îndreptată către binele semenilor noștri!”, concluzionează Liviu Pleșoianu.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Pleșoianu continuă revolta pe atitudinea din PSD – și pune tunurile pe DNA
  Liviu Pleșoianu se revoltă, dă de pământ cu cei care ridică în slăvi ”o IMPOSTOARE”!
  Pleșoianu, război total din cauza ”expulzării lui Zuckerman” – PSD, reacție disperată!
  Pleșoianu îl face praf pe Aurescu după reacția MAE: ”Băi, băiatule, se umflară tărâțele!”
  Liviu Pleșoianu, reacție totală de “măsurile” Guvernului în Starea de Alertă
  Tagurile:
  Liviu Pleșoianu, sistemul, Sclavi, BAC


  Știrile Zilei