06:32 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  393820

  Cadrele didactice au acum la dispoziție un ghid informativ în contextul COVID-19 din care pot afla ce modificări au fost făcute recent la procedurile pentru mobilitatea personalului didactic, precum și etapele concursului de titularizare 2020.

  BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Educației și Cercetării a dat publicității un ghid cu informații care să vină în sprijinul elevilor, studenților, părinților și profesorilor. La baza lui se află cele mai frecvente întrebări referitoare la desfășurarea activității în sistemul național de învățământ, în contextul pandemic pe care România îl traversează.

  Proba scrisă a examenului pentru titularizare în învățământ va avea loc în data de 15 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare. Repartizarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă.

  Pentru titularizarea cadrelor didactice este nevoie de minimum nota 7 - șapte.

  Proba de interviu a fost eliminată pentru candidații care doresc să ocupe un post în regim de „plata cu ora”.

  În metodologia de mobilitate a personalului didactic au fost operate o serie de modificări. Astfel, proba practică și inspecția la clasă nu se vor mai susține, fiind eliminate - pentru anul în curs - prin OUG nr. 70/2020. În schimb, candidații care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea vor susține și o probă de limbă care va fi evaluată cu calificativul „Admis/Respins”.

  O altă modificare prevede că documentele de înscriere pentru mobilitate, cât și depunerea contestațiilor pot fi transmise și on-line. Totodată, ședințele de repartizare a posturilor se pot desfășura și on-line.

  Transferul consimțit și pretransferul între unitățile de învățământ au fost eliminate prin ordonanță de urgență. Aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de către inspectoratele școlare.

  Etapele de transfer consimțit și de pretransfer la cererea personalului didactic au fost modificate astfel: cadrele didactice își vor depune dosarul de înscriere pentru această etapă la inspectoratele școlare, iar acestea vor organiza repartizarea candidaților, informează edu.ro.

  Modelele de subiecte pentru examenul de titularizare din acest an, împreună cu baremele de corectare pot fi descărcate de aici.

  Menționăm cu profesorii trebuie să obțină cel puțin nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția de la clasă în profilul postului dacă doresc să se titularizeze, adică să se angajeze pe o perioadă nedeterminată.

  Pentru a deveni suplinitor – acest lucru presupunând angajarea pe o perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minim 5 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Titularizare 2020: calendarul examenului, publicat în Monitorul Oficial
  Titularizare 2020: FLSI vrea anularea examenului, solicitare către Anisie
  Titularizare, definitivat, grade didactice – MEC, anunț de ultim moment
  Titularizare 2020: ce se întâmplă cu proba scrisă (surse)
  Titularizare, definitivat, grade didactice: modificările, în Monitorul Oficial
  Tagurile:
  Examen, Titularizare 2020


  Știrile Zilei