12:37 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  141812

  Ministrul Educației și Cercetării a explicat că, la acest moment, infrastructura școlară nu oferă posibilitatea distanțării fizice și a vorbit despre ce se va întâmpla din toamnă, o dată cu reînceperea anului școlar.

  BUCUREȘTI, 8 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Anul școlar 2020-2021 ridică mari probleme atât oficialilor din Educație cât și părinților și elevilor. Și aceasta pentru că nimeni nu știe, la această oră, cum se vor desfășura orele, dacă elevii vor reveni în bănci sau dacă vor continua să susțină cursuri online.

  Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, spune că, la acest moment, infrastructura școlară nu oferă posibilitatea distanțării fizice. Oficialul din MEC nu spune absolut nimic nou, sindicatele, presa și părinții ridicând de foarte multe ori problema supraaglomerării claselor. Este interesant dacă și cum se va reuși totuși o distanțare fizică în unitățile de învățământ unde se învață în trei schimburi.

  Anisie vorbește, în schimb, despre noi scenarii. 

  ”Toată această perioadă de vacanță de vară va fi de fapt pentru Ministerul Educației nu o perioadă de vacanță, ci din contră, de o muncă asiduă pentru că acum după ce vom încheia cu examenele naționale trebuie deja să gândim scenariul pentru noul an școlar și de aceea în funcție și de evoluția epidemiologică la nivelul țării noastre va trebui să gândim măsurile cele mai bune pentru elevi și pentru profesori și aici includem inclusiv această distanțare fizică”, a declarat ministrul Educației și Cercetării.

  Problema este cum se va putea pune concret în practică măsura distanțării sociale și a subliniat că România trebuie să se inspire de la alte state care au reușit acest lucru.

  Anisie dezinformează sau chiar nu cunoaște arhitectura școlară din România din moment ce vine cu asemenea afirmații, pentru că este evident că nu ia în calcul supraaglomerarea claselor existentă aici. Și atunci, împrumutarea unor modele din afară și implementarea lor nu va fi de mare ajutor pentru că totul trebuie gândit în funcție de posibilitățile existente aici.

  ”Și de aceea la următoarea videoconferință pe care o voi avea cu miniștrii educației voi prezenta și câteva dintre propunerile pe care le are România, dar voi asculta și propunerile pe care le au ceilalți miniștri”, a subliniat Anisie.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Flash: Parlamentul a adoptat moțiunea simplă împotriva Monicăi Anisie
  Astăzi, deputații votează moțiunea simplă împotriva ministrului Monica Anisie
  Nu fiți ca Monica Anisie! Respectați învățătorii!
  Expert educațional ”o desființează” pe Anisie: de ce nu se poate reduce numărul elevilor
  Domnule Iohannis, doamnă Anisie, de ce nu ați citit ceva copiilor azi?
  Bac 2020: Anisie, explicații pentru elevii bolnavi: cum vor susține examenul
  Tagurile:
  școli, Monica Anisie

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   29
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   109
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   260