11:23 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  654003

  Ministrul Educației și Cercetării a precizat că, în contextul în care, din toamnă, se vor adeveri previziunile legate de al doilea val de coronavirus, elevii ar putea studia în containere sau în corturi, pe modelul altor țări.

  BUCUREȘTI, 9 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie a declarat că, dacă temerile specialiștilor se concretizează, iar din toamnă vom avea un nou val al pandemiei de COVID-19, atunci se creionează mai multe scenarii pentru elevi și profesori.

  Un asemenea scenariu se referă la venirea școlarilor prin rotație la școală, iar un altul, care ia în calcul și experiența altor țări, la faptul ca orele de curs să se desfășoare în containere sau în corturi amplasate în curtea unităților de învățământ.

  Ministrul Educației și Cercetării a explicat că sunt mai multe scenarii care se iau în calcul la Minister, printre care și cel referitor la venirea elevilor prin rotație la școală, în timp ce alții participă la lecții online. Evident că în această perioadă se vor analiza și alte propuneri, dar Anisie a dat asigurări că se vor uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, fiindcă și ele s-au confruntat cu aceeași situație cu care se confruntă și România, adică lipsa infrastructurii.

  ”Să ştiţi că sunt state în care au fost găsite soluţii, în care au fost aduse în curtea şcolii containere sau corturi, în aşa fel încât să se realizeze această distanţare fizică. Vom analiza şi noi în cadrul ministerului şi să sperăm, totuşi, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.

  Demnitarul a vorbit despre situația claselor supraaglomerate, cu un efectiv de elevi mai mare de 30. În aceste situații nu există condiții pentru respectarea regulilor de distanțare impuse de Ministerul Sănătății. Potrivit normelor emise de Ministerul Sănătății, într-o clasă ar trebui să intre cel mult zece elevi.

  ”De aceea spuneam că Ministerul Educației se gândește, împreună cu autoritățile publice locale, să găsească soluții pentru ca de la toamnă – repet, numai dacă va exista cel de-al doilea val, așa cum prevăd specialiștii – să găsim soluția în așa fel încât să nu îi expunem pe elevi în nici un fel”, a subliniat Anisie.

  Ministrul Educației nu ia în calcul, însă, faptul că numărul femeilor de serviciu este unul foarte mic, așa că, dacă s-ar face cursuri în corturi sau containere ar trebui făcute angajări suplimentare.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Astăzi, deputații votează moțiunea simplă împotriva ministrului Monica Anisie
  Bac 2020: Anisie, explicații pentru elevii bolnavi: cum vor susține examenul
  Domnule Iohannis, doamnă Anisie, de ce nu ați citit ceva copiilor azi?
  Expert educațional ”o desființează” pe Anisie: de ce nu se poate reduce numărul elevilor
  Ce se întâmplă cu școlile din toamnă? Anisie vorbește iar de scenarii
  Nu fiți ca Monica Anisie! Respectați învățătorii!
  Tagurile:
  Monica Anisie, Anul școlar

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   17
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   91
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   216