18:24 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  111401

  Referirile la identitatea de gen vor fi interzise în școlile și universitățile din România, potrivit unui proiect adoptat de Senat ce modifică Legea Educației Naționale.

  BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Un proiect care modifică Legea Educației Naționale a fost adoptat de Senatul României. Astfel, referirile la identitatea de gen vor fi interzise în școlile și universitățile din România.

  Potrivit unui amendament introdus la proiectul de lege, se interzic ”activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

  Acesta amendament a fost introdus de senatorul Vasile Cristian Lungu, de la PMP, absolvent al Seminarului Teologic din Zalău și licențiat în Psihologie Specială în SUA.

  Astfel, articolul 7 din Legea Educației Naționale se modifică, la alin. (1). Mai exact, în unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, inclusiv în unitățile care oferă educație extrașcolară, se interzic activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași, precizează edupedu.ro.

  Acest proiect a trecut cu 81 de voturi ”pentru”, 22  – ”împotrivă” și 27 de abțineri.

  Deși UDMR a votat împotrivă, senatorul USR Vlad Alexandrescu spune că România se aliniază ”unor poziții promovate de Ungaria lui Viktor Orban și de Polonia, devenind un regim în care s-a introdus poliția gândirii”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  MAI al Rusiei, către ONU și OSCE privind legea educației din Ucraina
  Vești pentru educatoare și învățătoare: schimbări importante în Legea Educației
  Fost ministru al Educației arată clar că legea nu protejează profesorii
  Tagurile:
  Senatori, Educație

  Știrile Zilei