06:20 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  512631

  Potrivit ghidului oficial al Ministerului Educației și Cercetării privind redeschiderea grădinițelor în perioada verii, aspiratorul nu se va folosi pentru realizarea curățeniei, nici înainte de deschidere, nici după. Ce alte măsuri mai prevede documentul.

  BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Redeschiderea grădinițelor de stat și particulare pe perioada verii aduce o serie de modificări, din pricina pandemiei de coronavirus.

  Astfel, potrivit ghidului oficial al Ministerului Educației și Cercetării pentru redeschiderea grădinițelor în timpul verii, se interzice folosirea aspiratorului pentru efectuarea curățeniei. Aspiratorul nu se va folosi nici înainte de deschiderea unităților de învățământ preșcolar, nici în timpul funcționării grădiniței.

  Ghidul “de organizare a unităților de învățământ preșcolar din sistemul public pentru primirea și implicarea copiilor în activități recreative pe durata vacanței de vară” vine după ce Ordinul nr. 1076/4518/3936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat pe 15 iunie, prevede că “este interzisă folosirea echipamentelor pentru recircularea aerului“, informează edupedu.ro.

  Curățenia generală înainte de redeschidere se va face, potrivit Ghidului, prin ștergerea prafului, spălarea cu apă și detergent, apoi clătirea repetată cu apă potabilă.

  Nici perdelele nu mai au ce să caute în peisaj, ele urmând să fie eliminate, la fel ca mochetele sau covoarele, draperiile și jucăriile din materiale textile – inclusiv a celor din pluș.

  Este clar că nu se va mai desfășura nici o activitate pe covoraș – pentru că nu mai există. Copiii nu se vor mai putea juca deloc cu jucării din pluș, care nu le-ar fi provocat leziuni.

  În cazul mochetelor care nu pot fi îndepărtate, Ghidul prevede că acestea pot fi igienizate corect cu aparate pe bază de aer cald.

  Educatoarele vor trebui să dea dovadă de maximă creativitate acum, când jucăriile de pluș sunt eliminate, la fel și covoarele, deci copiii vor sta pe scăunele și se vor juca stând în picioare.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  educatoare, Grădinițe


  Știrile Zilei