06:04 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  132 0 0

  Fostul ministru al Educației a reacționat după publicarea rezultatelor finale la examenul de Evaluare Națională 2020 și spune că nu mai crede în măsuri ”sociale” pentru ”defavorizați”. Ce propuneri are fostul ministru al Educației.

  BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, susține că datele din acest an de la Evaluarea Națională 2020 relevă o situație dificilă.

  ”Dragii mei: suntem în mijlocul unui cataclism educațional. L-am prevăzut din 2014, când spuneam că suntem în punctul unei rupturi ireversibile. Mulțumiți-i lui Ponta”, a scris Funeriu.

  În opinia sa, există soluții, însă acestea sunt unice. Este vorba, în primul rând, despre ultracentralizarea cu ultraduritate a controalelor și inspecțiilor pentru a asigura disciplina profesorilor, directorilor și părinților, obligativitatea profesorilor ”buni” să formeze profesori mai puțin buni, care, văzând rezultatele, sunt preponderent în rural, dar și despre a acționa necruțător cu părinții care își deșcolarizează copiii. ”Trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial și prelungirea anului școlar cu o lună. Nu mai vreau să văd prima și ultima săptămână pierdute cu bla-blauri”, a subliniat Funeriu.

  Primarii care nu asigură un minim din punct de vedere al infrastructurii în rural ar trebui sancționați foarte dur, mai este de părere fostul ministru al Educației.

  ”Nu mai cred în măsuri ”sociale” pentru ”defavorizați”. E momentul să tragem linie și să constatăm eșecul acestor măsuri. Aș menține doar acordarea de hrană și rechizite”, a adăugat Daniel Funeriu.

  Mai mult, acesta precizează că și Einstein dacă ar fi ministru al Educației nu ar rezolva nimic, fiindcă unica soluție este un premier foarte bun și decis în educație. De asemenea, subfinanțarea este o falsă problemă, iar banii reprezintă o risipă, ”mai ales în universitar”.

  Fostul ministru declară, de asemenea, că, o dată cu susținerea examenelor, ”coaliția loazelor” a pierdut, făcând referire, evident, la cei care solicitau ca în acest an, din pricina pandemiei, să nu se susțină examenele naționale.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Evaluare Națională 2020 la matematică – subiecte și bareme, publicate de edu.ro
  Evaluare Națională 2020 la Matematică: baremele, publicate de edu.ro
  Subiecte Evaluare Națională 2020 la Matematică, publicate de edu.ro
  Evaluare Națională 2020 Limba maternă – subiecte și bareme, publicate de edu.ro
  Evaluare Națională 2020: Au fost afișate rezultatele
  Tagurile:
  Cataclism, Evaluarea Naţională, Rezultate


  Știrile Zilei