20:03 13 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  BAC 2020: calendar, subiecte, bareme (76)
  89 0 0

  Absolvenții de liceu care au susținut probele scrise din cadrul sesiunii iunie-iulie 2020 a examenului național de bacalaureat 2020 află astăzi rezultatele și media obținute. Care este nota minimă pentru promovare.

  BUCUREȘTI, 30 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Emoțiile iau sfârșit, astăzi, pentru elevii de liceu care au susținut probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2020, fiindcă vor afla rezultatele.

  Candidații pot afla situația pe județe a rezultatelor de la bac 2020 astăzi.

  Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: să-și fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competențelor lingvstice și digitale, să susțină toate probele scrise și să obțină minim nota 5 la fiecare dintre acestea și, de asemenea, să obțină cel puțin media 7 la probele scrise.

  Media generală de la Bacalaureat se calculează în felul următor: media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale. Nu se rotunjește.

  În cazul în care un candidat obține media 5,99, media generală se rotunjește la 6.00.

  Potrivit metodologiei examenului de bacalaureat, un elev poate susține examenul fără taxă de cel mult două ori, după care plătește intrarea în examen.

  Candidaţii ce au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi ”eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  BAC 2020: calendar, subiecte, bareme (76)
  Tagurile:
  2020, BAC


  Știrile Zilei