05:50 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  343 0 0

  La etapa specială a examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2020, pentru proba scrisă la Matematică s-au înscris 206 candidați. Ce variantă de subiecte au primit candidații.

  BUCUREȘTI, 30 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Absolvenții de clasa a opta care nu au participat la Evaluarea Națională 2020 susțin sesiunea specială a acestui examen național.

  Potrivit calendarului sesiunii speciale a examenului de Evaluare Națională 2020, astăzi este programată proba la Matematică iar mâine, 1 iulie 2020, proba scrisă la Limba și Literatura Maternă. La această ultimă probă s-au înscris 9 candidați.

  Sputnik va publica, imediat ce Ministerul Educației și Cercetării le va transmite, subiectele pe care absolvenții de clasa a opta înscriși la proba de Matematică din cadrul sesiunii speciale a Evaluării Naționale 2020.

  Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

  Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE -Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD, precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui, precizează edu.ro.

  evaluare națională
  © Sputnik / Виталий Аньков

  Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

  Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  subiect, Matematica, 2020, Evaluarea Naţională


  Știrile Zilei