20:44 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  47959

  Premierul a declarat că toți cei implicați în sistemul de educație din România trebuie să fie pregătiți să facă și în anul școlar 2020-2021 cursuri online.

  BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Condițiile în care va începe noul an școlar 2020-2021 sunt încă neclare, iar de la Ministerul Educației și Cercetării nu vin vești prea lămuritoare.

  Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că nu se știe care va fi evoluția și că trebuie să fim pregătiți pentru orice situație, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii.

  ”Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație”, a spus Orban.

  Șeful Executivului și-a exprimat încrederea în capacitatea profesorilor de a se adapta la orice situație și de a rămâne aproape de copii, ”chiar dacă nu vor fi toți în clase”, iar legătura va fi făcută prin fibra optică și prin intermediul ecranului de calculator.

  Declarația premierului ar putea arunca în aer mediul educațional, și așa stresat de toate cerințele de care a avut parte în ultimele luni și de declarațiile tot mai bulversante de care profesorii, elevii și părinții au avut parte de la ministrul Educației și Cercetării.

  Tematic

  Beijingul închide școlile și universitățile după revenirea epidemiei
  Orban o somează pe Anisie pe tema școlilor. Reacția părinților
  Titularizare 2020: Iohannis a dat drumul angajărilor în școli
  Tagurile:
  România, Ludovic Orban, Școala


  Știrile Zilei