20:51 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  463 0 0

  Ministerul Educației și Cercetării a prezentat, astăzi, calendarul sesiunii din toamnă a examenului național de bacalaureat 2020. Când au loc înscrierile.

  BUCUREȘTI, 9 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Absolvenții de liceu care doresc să susțină în toamnă examenul național de bacalaureat 2020 trebuie să știe că deja calendarul sesiunii august-septembrie al probelor a fost aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

  © Sputnik / Виталий Аньков

  Potrivit ordinului, înscrierea candidaților este programată în intervalul 13 – 24 iulie.

  Documentele-tip de înscriere - completate și semnate - pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ, informează Ministerul Educației și Cercetării, într-un comuniat de presă.

  Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august.

  În data de 24 august este programată proba scrisă de Limba și literatura română - E.a), în 25 august - proba obligatorie a profilului - E.c), 26 august - proba la alegere a profilului și specializării - E.d) și în 27 august, Limba și literatura maternă -  proba E.b)

  Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.  În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat - 2020, potrivit metodologiei specifice.

  Primele rezultate se vor afișa în data de 1 septembrie 2020, până la ora 12.00. Imediat după aceea începe etapa depunerii contestațiilor, în intervalul 14.00-20.00.

  Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor - 3-4 septembrie, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

  Reamintim că nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  BAC 2020: Subiecte și bareme la Informatică, publicate de edu.ro
  Bac 2020: absolvenții de liceu, cobai a 18 miniștri ai Educației
  BAC 2020: Subiecte și bareme la Fizică, publicate de edu.ro
  Rezultate bac 2020, publicate de edu.ro. Situația pe județe
  BAC 2020: Subiecte și bareme socio-umane, publicate de edu.ro
  Rezultate BAC 2020: criterii pentru ca un candidat să fie declarat promovat
  Tagurile:
  BAC


  Știrile Zilei