23:52 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  174010

  Emoții mari pentru absolvenții de clasa a opta care au susținut examenul de Evaluare Națională și doresc să intre la liceu, pentru că astăzi află dacă vor urma școala dorită.

  BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu la liceu va avea loc astăzi, potrivit calendarului elaborat de Ministerul Educației și Cercetării.

  Candidații au completat opțiunile, adică unitățile școlare vizate, pe fișa de admitere, în ordinea preferințelor lor.

  Potrivit ghidului de admitere, pentru fiecare elev se caută prima opţiune de pe lista unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune.

  Trebuie menționat că, în cazul elevilor cărora opțiunile exprimate în listă nu le permit să intre la liceu, din pricina faptului că locurile au fost ocupate de cei cu medii mai mari, atunci acel școlar rămâne nerepartizat.

  Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial s-a calculat ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V - VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

  Rezultatele vor fi publicate pe admitere.edu.ro.

  Rezultatele finale ale repartizării în licee militare au fost afișate pe edu.ro în data de 3 iulie 2020. Rezultatele admiterii pot fi accesate aici.

  Dosarele de înscriere la școlile unde au fost repartizați candidații se vor depune în intervalul 13 - 20 iulie.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  2020, Liceu, admitere


  Știrile Zilei