18:33 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  77610

  Cunoscutul Marian Hotca, profesor pentru învățământul primar din Maramureș, dărâmă mitul scenariilor mult vehiculate despre începerea școlii. Ce spune cadrul didactic.

  BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Începerea noului an școlar stă sub semnul scenariilor. Aceasta este concluzia la care poate ajunge oricine urmărește declarațiile autorităților din România pe marginea acestui subiect, numai că profesorii par să se fi săturat de atâtea scenarii.

  Marian Hotca, profesor maramureșean pentru învățămâtul primar, spune lucrurilor pe nume și cere autorităților să termine cu scenariile utopice din toamnă despre începerea școlii.

  ”Nu va exista nici un scenariu deoarece elevii, părinții și profesorii nu sunt actorii sau marionetele persoanelor incompetente de la conducerea acestei țări! Nu va exista nicio școală online! Nimeni nu va mai fi de acord cu această struțo-cămilă! Școala va începe cum trebuie: cu elevii în bănci, profesorii la catedră, iar părinții vor fi la muncă!”, a scris Hotca.

  În opinia sa, părinții trebuie să lucreze pentru a susține viitorul copiilor, nu să-i supravegheze la ore online sau ”la alte tâmpenii de pe nu știu ce platformă creată de deștepții ministerului”.

  Problema distanțării sociale ar putea fi rezolvată prin scoaterea la concurs a cât mai multor posturi pentru profesori, iar clasele să aibă 10-15 elevi.

  Hotca atrage atenția că sunt sute de absolvenți foarte bine pregătiți care ”predau” română, matematică, limbi străine etc. la supermarketurile din oraș și cere autorităților din Educație să le dea șansa acestor tineri de a fi profesori, nu agenți comerciali sau casieri. Cadrul didactic este dispus să facă școală și în cort, în containere, în săli de clasă, numai să înceapă școala așa cum trebuie: cu elevii în față.

  El spune că nu își dorește să nu mai vrea să petreacă ore în șir în fața telefonului sau a calculatorului, să își strice vederea și sănătatea.

  ”Nu mai doresc să stau cu stresul în mine, să văd dacă în ziua x voi avea acasă internet sau curent electric!”, a adăugat Marian Hotca x

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Cursuri online. Profesor:”Ministerul Educației nu a investit nimic în perfecționarea mea!”
  Black Lives Matter și Antifa - „un plan marxist global de distrugere a SUA” - profesor
  Anisie: ”Elevul să fie susținut emoțional de către profesor”
  Titularizare 2020. Profesor: ”Să rămână toți pensionarii care își iau prelungire”
  Profesor: ”Ministerul încă se zbate să găsească ”soluții” ușoare și ieftine”
  Profesor: ”Atât de mare este ”foamea dosariadei”?”
  Tagurile:
  Anul școlar, Profesor

  Știrile Zilei