08:01 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  50601

  Noile măsuri privind redeschiderea școlilor anunțate de președintele României au stârnit nemulțumirea elevilor. Asociațiile de elevi contestă și propunerea ministrului Educației de închidere a școlilor.

  BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. Recentele declarații ale președintelui Klaus Iohannis privind redeschiderea școlilor au nemulțumit grav asociațiile de elevi. Acestea contestă și propunerea Monicăi Anisie, ministrul Educației și Cercetării, de închidere a școlilor acolo unde media îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în ultimele zile este de 3 sau mai multe cazuri la mia de locuitori.

  © Sputnik / Александр Кряжев

  Potrivit elevilor, dacă lucrurile rămân în forma pe care a anunțat-o Klaus Iohannis, atunci ei se simt în pericol. În aceeași situație se află și cei care lucrează în unitățile de învățământ.

  O eventuală decizie de suspendare a cursurilor luată în calcul în cazul în care se înregistrează un număr mare de cazuri ar fi o decizie luată mult prea târziu, având în vedere rapiditatea cu care se răspândește acest virus, suțin 4 asociații de elevi din București-Ilfov, Maramureș, Constanța și Vâlcea.

  Elevii mai vorbesc și despre faptul că în zonele urbane capacitatea de testare este foarte mică, motiv pentru care situația epidemiologică nu va fi una reală, astfel încât Comitetele Județene pentru Situații de Urgență nu vor putea lua deciziile corecte, informează antena3.ro. 

  Reamintim că președintele Iohannis a vorbit despre trei scenarii de revenire la școală: verde, galben și roșu, iar ministrul Educației, Monica Anisie, a dat ca sigură începerea noului an școlar.

  Anisie a subliniat că, în cazul scenariului verde, prezența elevului la școală este obligatorie, nu opțională.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Evaluare Națională 2020: medicii, despre absența febrei la elevi în plină pandemie
  Ultima oră: Iohannis, veste pentru profesori, elevi și părinți
  Anisie anunță PROBLEME anul acesta pentru elevi și profesori! Calendarul Bacalaureatului
  Admitere liceu 2020. Mii de elevi au rămas nerepartizați
  Înghesuită de elevi, Anisie recunoaște marea lipsă și face promisiuni greu credibile
  Tagurile:
  Măsuri, Elevi

  Știrile Zilei