07:23 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  67 0 0

  Sezonul estival aduce, inevitabil, și vacanța de vară, iar părinții petrec mai mult timp cu cei mici, prilej care poate fi, de multe ori, stresant pentru adulți, care se confruntă cu comportamentul dificil al copiilor.

  BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. O glumă care tot circulă pe rețelele de socializare spune că părinții încep să înțeleagă cât de prost sunt plătiți profesorii numai în perioada de vacanță, atunci când se văd nevoiți să petreacă timp mai mult cu propriii copii.

  Vaccin
  © Sputnik / Рамиль Ситдиков

  Desigur, gluma trebuie înțeleasă ca atare, fără să cădem în vreo extremă sau alta și fără să ne încrâncenăm.

  Adevărul este că, în perioadele de vacanță, părinții se pot confrunta cu comportamentul dificil al copiilor lor.

  Ce este de făcut atunci, în lipsa profesorilor pe care unii părinți nu se sfiesc să îi tragă la răspundere pentru accesele de furie sau de încăpățânare ale copiilor lor?

  Să vedem pentru început care sunt cele mai frecvente comportamente dificile care pot apărea la copii în perioada vacanței de vară și pot fi mai intense în contextul pandemiei, când, vrând nevrând, există anumite restricții.

  În primul rând, este vorba despre sedentarismul excesiv, urmat de testarea regulilor și limitelor celor din jur – refuzul de a participa la treburile casnice, de a dedica timp temelor pentru vacanță etc – probleme legate de somn, dar și apariția unor conflicte mai dese în familie.

  Specialiștii recomandă ca, în cazul refuzului copilului de a ajuta în casă sau de a-și face temele de vacanță, spre exemplu, părinții trebuie să dea dovadă, mai mult decât au făcut-o până acum, de flexibilitate. Se renegociază regulile care pot fi renegociate.

  ”De asemenea, asigură-te că acorzi copilului tău atenție pozitivă în această perioadă, observând comportamentele sale adecvate și petrecând timp alături de el în mod plăcut”, informează suntparinte.ro.

  În general, părinții trebuie să observe atent comportamentul copiilor, să dea dovadă de multă răbdare, de flexibilitate, dar și de disponibilitate spre schimbare. Acest lucru nu presupune, însă, ca adulții să nu stabilească – de comun acord cu cei mici – un set de reguli care trebuie respectate și care sunt extrem de utile pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Moraru, despre părinți: ”Pentru mulți, făcutul temelor a devenit luptă de putere acasă”
  Iohannis își bate joc de părinți și copii, dar și de educatoare și învățătoare
  Propunerile lui Anisie pentru copiii cu părinți peste 65 de ani
  Alexandru, anunțul așteptat de părinți: ce se întâmplă cu grădinițele
  Guvernul, informație de ultimă oră pentru părinți – Ordonanță de Urgență!
  An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți
  Ultima oră: Iohannis, veste pentru profesori, elevi și părinți
  Tagurile:
  Profesori, elevi, Părinți, Copii

  Știrile Zilei