16:25 28 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.86
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  487 0 0

  Senatorul social-democrat Liviu Pop, fost ministru al Educației, amintește guvernanților faptul că până la începerea anului școlar mai este fix o lună de zile și susține că, în special acum, Educația are nevoie de finanțare.

  BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Începerea noului an școlar 2020-2021 devine, tot mai mult, o chestiune de zile, pentru că timpul nu mai are răbdare cu decidenții politici.

  Fostul ministru al Educației, senatorul social-democrat Liviu Pop, spune că începe să creadă că actualul Guvern este ”împotriva unei Românii educate”.

  Mai mult, Pop atrage atenția că Educația are nevoie, în acest an, mai mult ca oricând, de finanțare, deoarece învățământul românesc nu poate să se descurce cu finanțarea per elev/student păstrând finanțarea din anii anteriori.

  Astfel, autoritățile locale au nevoie de sprijin financiar din partea Guvernului, iar unitățile administrativ-teritoriale nu au suficiente fonduri pentru a susține în condiții optime asigurarea substanțelor dezinfectante, a măștilor, a tabletelor cu internet, transportul în siguranță al copiilor, asistența medicală la cabinetele medicale, strictul necesar pentru grupurile sanitare, ș.a.m.d.

  ”Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic este insuficient. Vor fi deblocate posturile în învățământ? Da? Nu? Repet, mai avem O lună până la debutul anului şcolar! Este târziu, domnilor! Mult prea târziu!”, a avertizat Pop.

  Senatorul a subliniat, de asemenea, că subfinanțarea este problema învățământului românesc.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Monica Pop acuză Guvernul: ne prezintă ca ”Proștii unici ai Planetei, popor de psihopați”
  Pop: ”Guvernul Orban nu are un plan concret pentru începerea noului an școlar”
  Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”
  Atenție: Dr. Monica Pop propune SOLUȚIA salutară pentru eliminarea testelor COVID greșite!
  Pop: ”MEC trebuie să renunțe anul acesta școlar la finanțarea per elev”
  Tagurile:
  Învățământ, Liviu Pop

  Știrile Zilei