06:21 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  39 0 0

  Profesorul a declarat că, la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, se poartă discuții pe tema începerii noului an școlar. El a subliniat care sunt copiii aflați în situații de risc.

  BUCUREȘTI, 4 sept – Sputnik. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS – Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre începutul de an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus.

  ”Școala online trebuie să reprezinte un element de complementaritate, nu ca să înlocuiască desfășurarea în condiții normale a școlii, adică temporar, generate de apariția anumitor cazuri într-o școală, sau de o situație epidemiologică particulară într-o localitate, da, dar nu trebuie plecat de la premisa că școala trebuie de acum încolo să se desfășoare în mediul virtual”, a spus Rafila.

  Acesta a adăugat că interacțiunea copiilor – atât între ei, cât și cu cadrele didactice este extrem de importantă pentru definirea personalității lor.

  Reprezentantul României la OMS a subliniat că infecția cu coronavirus afectează copiii doar într-o foarte mică măsură, iar cei mici fac forme sau asimptomatice, doar 0,1% dintre copii necesită spitalizare. Trebuie, însă, trebuie protejate categoriile care ar putea să ia boala de la copii, a adăugat sursa citată.

  Copiii supraponderali reprezintă o categorie de risc. Cu toate că părinții lor ar putea încerca să îi protejeze de virus ținându-i acasă, potrivit lui Rafila acest lucru nu este indicat. Motivul îl reprezintă pericolul de a ajunge obezi, din pricina lipsei de activitate fizică.

  În acest sens, chiar și deplasarea până la școală este o activitate fizică și ea trebuie încurajată.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  online, Alexandru Rafila, școală

  Știrile Zilei