00:57 22 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.04
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  211 0 0

  România are, potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică – Eurostat – cel mai mare număr de elevi – 19,5 – care îi revin unui învățător. Situația la nivel european.

  BUCUREȘTI, 9 sept – Sputnik. Eurostat confirmă ceea ce învățătorii din România spun mereu: că au un număr de elevi foarte mare în clase.

  În 2018, în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, în învățământul primar erau 24,5 milioane de elevi și 1,8 milioane de învățători, rezultând o medie de 13,6 elevi la un cadru didactic.

  România, spre deosebire de alte state europene are cel mai mare număr de elevi – 19,5 – care îi revin unui învățător.

  În programele pentru învățământul primar - clasificate ca ISCED treapta 1 – elevii intră, în general, când au între cinci și șapte ani.

  Aceste programe sunt menite să ofere elevilor deprinderi de bază de scris, citit şi matematică, alături de cunoştinţe elementare în alte discipline, cum ar fi istoria, geografia, ştiinţele naturii şi ştiinţele sociale, artă şi muzică, notează economica.net.

  În toată Uniunea Europeană, în învățământul primar, numărul mediu de elevi la un învățător a scăzut de la 14,3 în 2017 la 13,6 în 2018, deși datele diferă în rândul statelor membre.

  Anul trecut, România s-a aflat pe primul loc la categoria cel mai mare număr de elevi care îi revin unui învățător – 19,5, urmată de Cehia și Franța – 19,2. Cei mai puțini elevi care îi revin unui dascăl sunt în Luxemburg – 9, Grecia – 9,2 și Polonia -9,6.  

  De altfel, învățătorii din România au declarat, în repetate rânduri, că lucrează cu clase supradimensionate, însă la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, deși problema este cunoscută, nu s-a luat nici o măsură de remediere a situației.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Eurostat

  Știrile Zilei