00:04 24 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.17
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  51101

  Părinții trebuie să știe că modelul de contract educațional pe care îl vor încheia cu școala s-a modificat, fiind introdusă ”clauza COVID”, prin care se obligă să nu trimită la școală copilul cu simptome.

  BUCUREȘTI, 13 sept – Sputnik. Vești importante pentru părinți: modelul contractului educațional, pe care aceștia îl semnează cu școlile unde au copiii înscriși, s-a modificat prin aprobarea noului Regulament de Organizare și Funcționare a Intituțiilor de Învățământ – ROFUIP.

  Acest document îl înlocuiește pe cel aprobat în anul 2016 și se regăsește în anexa Ordinului de ministru nr. 5447/2020.

  Modificarea constă în introducerea unei clauze de prevenție a prezenței la școală a elevilor care pot fi infectați cu noul coronavirus, sau cu alte boli cu potențial infecțios. A fost schimbată și clauza existentă privitoare la comportamentul părinților față de personalul școlii, informează edupedu.ro.

  Părintele sau tutorele elevului se obligă să asigure frecvența școlară a elevului în învățământul obligatoriu și să ia măsuri pentru școlarizarea elevului, până la finalizarea studiilor.

  De asemenea, părintele prezintă documentele medicale solicitate la înscrierea copilului/elevului în unitatea de învățământ, în vederea menținerii unui climat sănătos la nivel de grupă/clasă pentru evitarea degradării stării de sănătate a celorlalţi copii/elevi din colectivitate/ unitatea de învățământ.

  Deosebit de importantă – și de binevenită – este prevederea referitoare la obligația părintelui de a-și trimite copilul în colectivitate numai dacă nu prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios – febră, tuse, dureri de cap, dureri în gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree etc.

  Părintele se obligă, prin semnarea contractului educațional să ia legătura cu educatoarea/învățătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământul preşcolar/ profesorul pentru învățământul primar/profesorul diriginte, cel puţin o dată pe lună, pentru a cunoaşte evoluţia copilului/elevului.

  Alte prevederi sunt cuprinse și în vechiul contract educațional, cum ar fi obligativitatea părintelui de a răspunde material pentru distrugerile bunurilor din patrimoniul şcolii, cauzate de elev.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Contract, Educație

  Știrile Zilei