15:02 20 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  214 0 0

  Ministrul Educației și Cercetării a explicat care este situația cadrelor didactice la început de an școlar și a precizat câte sunt bolnave.

  BUCUREȘTI, 13 sept - Sputnik. Pandemia de coronavirus face deja victime în rândul cadrelor didactice, deși anul școlar abia mâine începe cu primirea elevilor și preșcolarilor în sălile de clasă/grupă.

  Potrivit informațiilor furnizate de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, la nivel național sunt 106 cadre didactice spitalizate, 293 cadre didactice aflate în carantină și 91 în concediu medical.

  Demnitarul de la Educație a subliniat că toate cele 293 de cadre didactice aflate în carantină doresc să lucreze online.

  „Aș vrea să fac un apel către întreaga societate: ne aflăm într-o situație dificilă și aș vrea să punem umărul cu toții la revenirea copiilor la școală. Fac apel la toată lumea să încetăm să politizăm educația în aceste momente. E nevoie de întreaga societate și e nevoie sa fim împreună”, a declarat Anisie.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  coronavirus, COVID-19, Profesori, Monica Anisie

  Știrile Zilei

  • Grupul de Comunicare Strategică informează că, în ultimele 24 de ore, 1.231 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus şi alte 33 au murit, numărul total al deceselor ajungând la 4.435. Care este situaţia pe fiecare judeţ.

   44
  • Marea Britanie introduce noi măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, în contextul creşterii numărului de cazuri. Persoanele care încalcă regulile riscă o amendă uriaşă, de 10.000 de lire sterline.

   671
  • Город

   După un episod de vreme rece, meteorologii anunţă că, în următoarele zile, vremea se schimbă din nou. Astfel, vom avea parte iar de temperaturi de vară în ultima decadă a lunii septembrie. Unde va fi cel mai cald.

   146